VOLVO CAR – КИЕВ АЭРОПОРТ
28.04.2024 EUR / UAH = 42.6
+38 044 591 70 70

Електромобілі Volvo заряджатимуться на 30 % швидше

elektromobili-volvo-zaryadzhatimutsya-na-30-shvidshe

Електромобілі Volvo заряджатимуться на 30 % швидше, ніж раніше. Volvo Cars, завдяки співпраці із лондонським стартапом Breathe Battery Technologies (Breathe), першою отримала доступ до останньої версії ПЗ з алгоритмом, що підтримує заряджання електромобілів нового покоління.

Breathe розробляє ПЗ для керування батареями, що сприяє швидшій та екологічнішій електрифікації. Інтеграція ПЗ від Breathe у розроблену Volvo Cars платформу керування батареєю оптимізує та покращує продуктивність технології заряджання.

Власники Volvo у діапазоні від 10 до 80 % заряджатимуть авто на 30 %* швидше. Очікується, що заряджання буде швидшим протягом повного життєвого циклу батареї – технологія не вплине на її працездатність.

Співпраця з компанією Breathe є результатом угоди про закупівлю її флагманського продукту – Breathe Charge. Це остання інвестиція корпоративного відділу венчурного капіталу Volvo Cars Tech Fund. Вона відображає амбіції компанії: бути лідером із розробки електромобілів преміум класу та стати виробником повністю електричних авто до 2030 року.

Енн-Софі Екберг, генеральний директор Volvo Cars Tech Fund, стверджує, що інвестиційне та комерційне партнерство з Breathe допоможе вирішити знайому для власників електромобілів проблему та зробить заряджання авто ще більш конкурентоспроможним. «Ще швидший час заряджання в тому діапазоні, де власники зазвичай швидко заряджаються – важливий крок у правильному напрямку. Volvo Cars продовжує розвивати електричну мобільність, роблячи її доступною для більшої кількості людей»,сказала Е.Екберг.

Батареї, що керуються ПЗ

На відміну від традиційної ступінчастої зарядки, яка базується на заздалегідь визначених правилах, ПЗ від Breathe використовує адаптивну зарядку для динамічного керування батареєю в режимі реального часу, що значно скорочує час заряджання.

Використовуючи алгоритми, ПЗ керує процесом заряджання відповідно до справності батареї. А це – кращі враження від водіння та уникнення ризиків для літієвого покриття, що може погіршити продуктивність і зменшити термін експлуатації батареї.

Інвестиції в Breathe допоможуть Volvo Cars досягнути нульових викидів парникових газів і перейти до економіки замкнутого циклу до 2040 року. З цією технологією час заряджання авто можна зменшити, уникнувши заміни конструкції акумуляторної батареї або видобутку додаткових матеріалів. Тобто без додаткового впливу на навколишнє середовище.

Технологія повністю сумісна з обладнанням, що використовується в електромобілях Volvo нового покоління. «Масштабне впровадження технології на платформі електромобілів Volvo нового покоління відкриває двері для інноваційного дизайну автомобілів і покращення їх продуктивності. Ми поділяємо глибоку пристрасть до електричної мобільності, і зручна швидка зарядка є одним із ключових факторів майбутнього, якого ми прагнемо», – сказав Ян Кемпбелл, генеральний директор Breathe Battery Technologies.